zondag 1 april 2012

De metser...

Zoals ik in mijn vorig bericht al verteld heb, zijn er een aantal problemen in ons bouwavontuur. Een 2de probleem dat zich stelt is de metser. Na het verstevigen van onze muren is hij niet meer gekomen. De reden die hij hiervoor gaf was het slechte weer. Ok we hebben een aantal dagen storm gehad in december maar we kunnen niet zeggen dat we een strenge winter hebben gehad??? 1 conclusie: Liever lui dan moe.

In januari heeft de architect hem een aangetekend schrijven gestuurd dat we de samenwerking met hem willen stopzetten maar dat hij onze gelijkvloers moet komen afwerken omdat we hem daar voor betaald hebben.
De brief is hij nooit gaan halen dus had ik het hem een sms gestuurd aangezien hij nooit opneemt als ik bel. Na bijna 1,5 maand stilte laat hij eerst zijn collega bellen om te vragen wat er scheelt. Zijn collega is heel vriendelijk in tegenstelling tot hem en begreep ons volledig. 10 minuten na ons telefoongesprek heeft de metser dan eindelijk zelf gebeld (in colère :) ). Tijdens het gesprek vertelde hij me dat hij een extra job heeft aangenomen aangezien het slechte weer ( een badkamer betegelen) (rekeninghoudend dat hij onze werf nog moet doen + een andere werf waar hij nog steeds niet klaar was) Waar is de logica ????

Hij vertelde mij ook dat hij een dagvaarding had ontvangen van de advocaat van zijn vorige werf aangezien hij daar dringend moet verder doen. Hierdoor kon hij onze gelijkvloers niet komen afwerken. In onze aangetekende brief stond een termijn van 15 dagen dus hij moest zich dan maar haasten. We hebben geduld genoeg gehad!

Na de termijn van 15 dagen ( hadden we nog niks van hem vernomen. We hebben gewacht tot 1 maart 2012, dan was de maat vol en hebben we een 2de aangetekend schrijven verstuurd naar zijn collega aangezien hij zijn post niet gaat afhalen. Hierin staar vermeld dat we de samenwerking volledig willen verbreken.

Zijn collega heeft het aangetekend schrijven gaan halen en iets daarna kreeg ik telefoon van de metser (weer in colère) Het is wel raar dat hij mij enkel contacteert na dat ik een brief stuur ( het was weer 1,5 maand geleden dat ik hem nog gehoord had). Ondertussen was mijn nonkel gestart met de correctiewerken op onze bouw (omgevallen muur volledig afbreken en heropbouwen, puin ruimen, ...)

De metser vraagt schadevergoeding omdat we verder gedaan hebben. We pakken zijn werk af. (hij heeft wel al 3 maand niet omgezien naar onze bouw ... )

Conclusie: Volgens onze advocaat heeft hij geen recht om schadevergoeding te vragen aangezien hij de vooropgestelde termijn niet gehaald heeft.

Ter info: we hebben zijn vorige klanten ook gevonden waar hij aan het metsen is. Bij deze mensen is hij ineens 4 maand niet komen opdagen. Het verhaal van de dagvaarding klopt helemaal niet zoals eigenlijk alles wat hij ons verteld heeft. Alles was 1 grote leugen. Straf dat zulke dingen kunnen he.


Het verhaal van onze metser in het kort uitgelegd :) Kzou er ne hele boek kunnen over schrijven :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten