vrijdag 20 mei 2011

Terug in de tijd

In maart 2010 hebben we beslist om het bouwavontuur aan te gaan. De zoektocht kon beginnen!

Na het opstellen van ons verlanglijstje, kon de zoektocht beginnen:      
      - Regio Tienen - Leuven
      - Open bebouwing
      - Minimum 6 are
      - Liefst in een rustige omgeving
      - Dicht aan de E40
      - Grootwarenhuis en winkels in de buurt
      - Betaalbaar :-)

De eerste bouwgrond die bijna voldeed aan onze verlanglijst was gelegen in Binkom. Na het verkennen van de buurt en de buren waren we overtuigd dat deze grond niets voor ons was. Teleurgesteld gingen we naar huis.

Na 2 maanden actief zoeken achter een geschikte bouwgrond hadden we onze verlanglijst bijna opgegeven. Terwijl we van Leuven naar Tienen reden, kwamen we plots ter hoogte van Kumtich een zeer grote affiche tegen "Verkaveling groeneshof 50 residentiële bouwgronden te koop". Na het noteren van alle gegevens hebben we de verkaveling opgezocht op internet. Er was geen bouwgrond meer te koop onder de 12 are.

We vonden dit zo spijtig dat we toch een email hebben gestuurd naar de verkoper Deveux-Vanerum met de vraag of er geen bouwgrond meer vrij was rond de 6 are. Na een paar dagen hebben we een email terug gekregen dat er juist een bouwgrond die in optie was terug vrij gekomen was. De bouwgrond voldeed aan heel onze verlanglijst. Een wonder :). We hebben direct een afspraak gemaakt met de verkoper zodat hij ons meer informatie kon geven over de bouwgrond. .

Na de afspraak waren we helemaal verkocht! Op 14/06/2010 zijn we de verkoopsovereenkomst gaan tekenen en op 4/10/2010 de akte bij de notaris. Hierna was de bouwgrond echt van ons :) LOT NR 16! 

Hieronder zie je het grote verkavelingsplan.


Dit is de gedetailleerde versie van ons stukje:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten