maandag 23 mei 2011

Aannemers ruwbouw

  • Grondwerken
De grondwerken worden uitgevoerd door mijne nonkel.

  • Metser
De zoektocht naar de metser is zeer vlot verlopen. Cheklist:
- Goed gevoel
- Met onze ytong blokken bouwen (we hebben deze al in ons bezit)
- Ervaring met ytong
- Prijs/kwaliteit
- Duurtijd bouw
- Mogen dienen

We hebben prijs gevraagd bij een paar metsers en Patrick Flossie en Gunter Deweerdt waren degenen die het laatste overbleven. Bij hun hadden we het beste gevoel. We hebben uiteindelijk gekozen voor Gunter Deweerdt omdat we bij hem zelf onze materialen mogen aankopen (de meeste aannemers willen dit niet omdat ze zelf nog een % nemen op de bouwmaterialen). Gunter Deweerdt is ook een goede vriend van kevin zijn stiefvader, vandaar hebben we ook het volste vertrouwen in hem.

  • Ramen
In het begint dachten we om PVC ramen te nemen. Na het bezoeken van twee werven: 1 in pvc en 1 in aluminium was onze keuze snel gemaakt! We nemen aluminium. Het is ook aangeraden voor onze bouw aangezien we grote glaspartijen hebben. Als we deze in pvc zouden zetten moesten we ze indelen i.p.v. 1 groot raam. Na deze beslissing hebben we in totaal 7 offertes aangevraagd.
- Alu projects
- Wintek
- C-systems
- Chassis concept
- ABK
- Cps construct
- Allsystems

Na lang wikken en wegen hebben we voor C-systems in Aarschot gekozen. Het is zeker niet de goedkoopste maar de kwaliteit was echt goed. C-systems verkoopt het merk Profel. We hebben dit merk ook vergeleken met Aliplast en het verschil is zeer goed zichtbaar! Profel is veel betere kwaliteit.

We zijn 21 mei de offerte voor de ramen gaan tekenen en hebben volgende opties erbij genomen:
- Tripple glas
- Gelaagde beglazing
- Profieltype DRITO: Dit is een speciaal type. Alle ramen lijken een vast kader te hebben, maar dit is schijn, ze kunnen wel open. Het profiel is helemaal vlak zonder gleuf
- Pivoterende voordeur

  • Dak
Het dak word uitgevoerd door mijne nonkel.

3 opmerkingen:

  1. Heb jij ook een website met meer info over dit profiel type kozijnen? Verder super leuk blog om te lezen. Zijn jullie al begonnen met de afbouw?

    gr

    Salverda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heej, ik weet niet of er een site bestaat. We hebben dit type gezien in de showroom van c-systems te aarschot. Ondertussen is het dak af, de ramen staan erin en ze zijn echt mooi en een super goede service! De plakker is nu ook bijna klaar en 29 november komen ze pur spuiten dus nu volgt alles goed op! Ik moet de blog dringend eens up daten :). Bedankt dat je het een interessante blog vind. Groetjes kim

      Verwijderen
  2. Bedankt voor de tips, hoop dat het resultaat naar tevredenheid is! Hugo

    BeantwoordenVerwijderen